Film: Beasts Of The Southern Wild
- en sterk historie om tilhørighet

20:00, Drammen Filmklubb, Union Scene

17.09.2019

Kategorier: ,

Beskrivelse

Kritikerhyllede Beast Of The Southern Wild er et utemmet fyrverkeri av en film som handler om å finne sin plass i en verden som stadig er i endring. Et energisk og utemmet eventyr for et voksent publikum.

Lille Hushpuppy er en av beboerne i «Bathtub» – et lite, fattig samfunn ved kysten sør i Louisiana, avskåret fra resten av verden. Her bor hun alene med sin fordrukne far. Han har lært Hushpuppy å overleve på egen hånd, noe som snart blir viktig når han blir alvorlig syk. Når en storm setter Bathtub under vann, må Hushpuppy kjempe for sitt elskede hjemsted, og legger ut på en ferd for å finne sin mor.

Beast Of The Southern Wild ble nominert til fire Oscar-priser i 2013, den vant prisen for beste film på Sundance filmfestival og på Cannes filmfestival fikk den prisen for beste debutfilm. På Haugesund filmfestival vant den den norske filmkritikerprisen.

Polene smelter, havet stiger og en storm er på vei! Vesle, fattige Hushpuppy må kjempe for sitt lille samfunn og det hun har kjært når naturen går av hengslene.

Quvenzhané Wallis som spiller Hushpuppy gjør en utrolig innsats og skaper en filmhelt av sjeldent kaliber. (Hun var bare seks år gammel da filmen ble spilt inn, og ble tidenes yngste Oscarnominerte hovedrolleinnehaver.)

…fantastisk film med tidløse kvaliteter, et drømmende uttrykk, en sterk historie om tilhørighet og en utrolig innsats av filmens lille hovedrolleinnehaver. (NRK Filmpolitiet 6/6)

(Omtale basert på Platekompaniet, NRK Filmpolitiet og Trondheim filmklubb)

nok 80 cash / vipps (filmen er inkludert i semester-pass for Drammen Filmklubb)