News item image

Jakob, Esau og Josef
Klassisk fortellerkunst fra en av vår kulturs dype kilder.

12:30, Varighet 2,5 timer inkl. pause.

25.09.2022 – 18.06.2022

Kategorier: ,

Beskrivelse

Helga Samset og Jonas Kilmork Vemøy lagde forestillingen om Jakob og broren Esau fra Det gamle testamentet i 2017. Den store fortellingen om brødrene som kom i stor konflikt – og om den lange veien hjem. Forestillingen ble støttet av Kirkerådet, Bibelselskapet, Norsk forfattersentrum og Spenn, og er spilt rundt 70 ganger. Forestillingen har også turnert i Den kulturelle skolesekken. 

«Josef» er oppfølgeren, Fortellingen om Josef er også et tidløst vitnesbyrd om hva søskenrelasjoner koster og hva kjærlighet er, sier Helga Samset. Hun er en av Norges mest erfarne fortellere, I dette prosjektet har hun med seg Jonas Kilmork Vemøy som er en av våre fineste jazzmusikere.

Drammen Sacred Music Festival setter opp begge forestillingene i sammenheng med en liten pause mellom. Vi får en enestående mulighet til et nytt møte med en av de store, klassiske fortellingene. Josef ble vist i Fjell kirke 28.2. med sterk og varm respons. Vi gleder oss til å presentere denne doble fortellingen for publikum i Drammen. 

 

Helga Samset – forteller.

Jonas Kilmork Vemøy – trompet, sang, lyddesign.

 

Forestillingen er GRATIS og vises i samarbeid med Drammen kirkeforum.