News item image

Kunstutstilling «Journeys»
Opplev en mangfoldig utstilling på Drammens bibliotek. Hvordan tolkes reisen i et kunstnerisk perspektiv? Etablerte kunstnere og kunstfagelever stiller ut sine kunstverk.

Åpning av utstillingen 17:00-20:00, Drammensbiblioteket, Grønland

22.09.2016 – 24.09.2016

Kategori:

Beskrivelse

JOURNEYS Utstilling i Drammens bibliotek, offisiell åpning med konsert 22. September.
Åpent i bibliotekts åpningstider fram til 29. september.

Utstillingen har invitert etablerte og uetablerte kunstnere til en dialog rundt tema reise.

Alle mennesker har i løpet av livet opplevd en reise; en indre reise, en reise til et fremmed land, en reise som endret ditt bosted, din fremtid, og idag er det mange som opplever en reise i form av flukt. I alle tilfeller har disse reisene satt spor.

Kunstenerisk sett er dette et tema som berører alle, og vi ønsker å åpne opp, skape dialog og muligheter for alle å delta. Arbeidene til denne utstillingen er blitt vurdert på bakgrunn av kunstenrisk kvalitet, ikke formell utdannelse.

Vi har invitert med oss tre etablerte kunstnere som gjesteutstillere som alle er med i Buskerud bildende kunstnere BBK; Ronny Bank, Stojan Minev og Sophie Rodin. Alle tre har svært ulike kunstneriske uttrykk, som likevel på hver sitt vis jobber med tema. Kunstnerne har også bred erfaring med vurdering av arbeider og sørger for at utstillingen får en variert men vakker ramme.

Sophie Rodin, billedkunstner.
Arbeider med figurativ tegning, artist books og collage. Atelier i Heggedal. Hun er også engasjert i sosiale kunstprosjekter hvor hun jobber med tegning i ulike grupper. Hun har jobbet mye med flyktninger.

image1

Sonja Rohdin

Ronny Bank, billedkunstner
Det hender jeg blir stilt spørsmålet «Hvorfor maler du Mikke Mus?»
Og svaret mitt er omtrent som dette «…jeg jobber ikke med Mikke Mus. Jeg jobber med betydningen tegneserienes verden fikk på meg, og nostalgien jeg sitter igjen med i etterkant.
Hva jeg leker med, som billedkunstner, er mine egne, litt nerdete, nostalgiske minner fra en svunnet barndom»

Bare tenk over hvor stor betydning dette har hatt på mennesker. Selv nå, 50 år etter sin død er Walt Disney det fremste symbolet på amerikansk kultur, og det er vanskelig å forestille seg en verden uten det han skapte. Hans verden, formet min barndom.

ronny-bank-foto-02-copy

Ronny Bank

 

Stojan Minev, billedkunstner.

Minev vokste opp i Veliko Tarnove, Bulgaria, en by på verdens kulturarv liste og en stemningsfull by av middelalderens bulgarske tsarer. Denne byen hadde enorm innvirkning på Stojan sin tidlige barndom og første skritt som kunstner. Billedmotivene hans har referanser som er kjent fra maletradisjonen og forestiller for det meste portretter, natur og kulturelt landskap, isolerte figurer eller figurative komposisjoner, kroppsstudier, stilleben, crucifix, hommage og variasjoner. Stojan Minevs bilder karakteriseres med brede og energiske penselstrøk utført på store formater.
stojan

Stojan Minev

 

Elevutstilling

Videre har vi invitert elever fra visuelle kunstfag i Drammen til å bidra til utstillingen. De har i vår hatt et spennende oppdrag hvor de måtte reise tilbake i tid for å studere symbol og farge-bruk innenfor de store verdensreligionene Hinduisme, Kristendom og Islam. Ut fra inspirasjon fra en av religionene skulle de komponere sine egne kunstverk og bruke teknikkene silketrykk, sjablongtrykk og monotrykk. En spennende reise for både lærere og elever, hvor de også har lært og reflektere over hva de har gjort og hvorfor. Resultatet er fargerike tekstiler på 50cmX80cm som stilles ut i 2 etg. i biblioteket under Drammen Sacred Music Festival.

 

Utstillingen åpnes på Biblioteket torsdag 22. september kl. 17:00.

Musikkinnslag fra Amazon Ensemble.

Velkommen til åpning torsdag 22.09 kl. 17:00-20:00.  Gratis.
Utstillingen vil bli stående fram til 29.september.