News item image

MATAMBA (Bol)
Hardtslående reggae fra afro-bolivianske Matamba m/band

22:00, Hovedscenen, Union Scene

30.09.2017

kr 270.00

Kjøp billett

270 (stud. 150) + bill. avg. NOK 30. Billetten gir adgang til hele Drammen Sacred Saturday fra kl. 16:00. Festivalpass NOK 490 gir adgang til alle konserter og øvrig festivalprogram fredag-lørdag-søndag.

Beskrivelse

Artisten som forandrer verden.

Den eksentriske, argentisk-fødte artisten Matamba, gjorde inntrykk verden over med sin alternative sound og stil allerede fra hans første album i 2008 “Estilo Dread”. Oppveksten i “the hood” i Bolivia, med flere år på gata som stoffmisbruker, har formet Matamba til den mannen han er idag. Lidenskapen for musikk startet i kirken, hvor han startet sitt første hardcore rockeband, K-Rux. I samme åndedrag satte han igang bevegelsen “La Raza” (rasen), som ble til en kulturell bevegelse til og med utover Bolivias grenser. Han fylte konsertsaler overalt, ikke med fans, men med søster og brødre som kollektivt ble en del av bevegelsen.

I fjor besøkte han Norge for aller første gang, og satte sterke spor blant publikum, både i Drammen og i Bergen. Dette er en LIVE artist verdt å oppleve!

Går man Matambas karriere nærmere i sømmene, vil man oppdage at hans sanne kall ikke er musikken alene. Han bruker den hensiktsmessig til å påvirke samfunnet. Verdens urett tenner opprøret i ham, noe som reflekteres i tekstene hans. Nylig gjennomførte han en kampanje med PapelBol (en boliviansk organisasjon for økt bevissthet blant ungdommen om resirkulering og klimaendringer), om hvor viktig det er å resirkule og beskytte jorda. Kampanjen het «Cual es tu papel en la vida?» (hva er din rolle/papir i livet?) Han er spesielt engasjert i saker som involverer barn. Han ble nominert ambassadør for «Ricky Martin Foundation» i 2008 med kampanjen «Browse Protected» for økt bevissthet om menneskehandel, beskyttelse av barn og tenåringer, og har jobbet med kampanjer i kampen mot mobbing.

I Latin-Amerika er Matamba allerede et prisvinnende musikkikon, og har i de siste årene delt scene med band som Julian Marley, DMX, Capleton, Sizzla, Rihanna, The Black Eyed Peas, Marilyn Manson, Prodigy, Los Cafres, Faith No More og selvfølgelig med mange flotte latin- og afro-karibiske artister som The Wailers, Fidel Nadal, The Skatallites, Nonpalidece, NoTeVaAGustar, Dread Mar – I, Godwana, Calle 13, Los Fabulosos Cadillacs og Shakira.

matamba2

Matamba er årets Artist in Residence, og barn og ungdom vil få oppleve denne utrolig spennende artisten på skoler og institusjoner gjennom festivaluka.

Dette er mye mer enn bare en artist, Matamba er en bevegelse med ambisjoner for et bedre samfunn.
Kom og opplev Matamba på scenen med sitt 8-manns band lørdag 23. september på Union Scene.

Matamba er siste hovedkonsert på Drammen Sacred Saturday. Dørene er åpne fra kl. 15:30.

Line-up:
MATAMBA – vokal
RICARDO «ROOTS» PADILLA – gitar, kor
CHRISTIAN PAREDES – slagverk
ARMIN JHAMIL MOSTAJO – bass
KHENY SANCHEZ – gitar
ALEX MAMANI – trompet
JOSUE CHOQUE – trombone
IVAN QUIROZ – keyboard