News item image

Sammen for Norge
Fortellinger om identitet, tilhørighet, sårbarhet og utenforskap

12:30, Drammens Teater

14.09.2019

Kjøp billetter her!

150,- kjøpes i Drammens teater

Beskrivelse

Norge er verdens beste land å bo i, men for hvem? Norge topper ofte statistikken over hvilke land som er best å bo i, men er det like bra for alle å vokse opp i Norge? Sammen for Norge er et dialogprosjekt for ungdom som forteller sin personlige historie. Tre unge menneskers historier møtes i en forestilling om tilhørighet, utenforskap og kulturmøter.

Forestillingen i Drammens teater er premiere og er et av åpningsarrangementene på Drammen Sacred Music Festivals 10-års jubileum. Sammen for Norge ble startet under festivalen 2018 på et seminar på Universitetet i Sør-Øst Norge.

Umiddelbart etter forestillingen i Drammens teater inviteres alle til den offisielle åpningen av festivalen på Ypsilon bro.

Se en kort video om prosjektet her..

Etter modell fra et stort og vellykket prosjekt i Sverige (Tilsammans för Sverige) bygges det  nå opp et systematisk arbeid for å skape mer kontakt og samtale mellom ungdommer i alderen 16 til 26 år. Tiltaket går ut på å gjennomføre 3 kurshelger der det jobbes med identitet, bakgrunn og personlige historier. Deltakerne er ungdom i Drammen og omegn med ulik etnisk, kulturell og religiøs bakgrunn.

En viktig del av kurset handler om å formidle sin egen historie på en best mulig måte. Profesjonelle fortellere/formidlere sørger for at hver deltaker utvikler sin personlige og gjennomarbeidede fortelling på 10-15 minutter. Grupper på tre og tre personer som representerer ulike bakgrunner har en forestilling der de sammen forteller sine historier som innlegg i en samtale/dialog med forsamlingen. Det er typisk skoleklasser, organiasjoner, menigheter, pensjonistforeninger osv som tar imot forestillingen. Ungdommene blir også en viktig ressurs for videre arbeid med ungdom i byen – i ulike sammenhenger.

Billetter kr. 150,- kjøpes i Drammens teater.