When it Dances
Forestilling: Spiritualitet og hverdagsritualer

19:00, Helhetssenter Solbakken (gateparkering i området rundt, ingen parkering like utenfor Helhetssenteret)

20.09.2019

kr 100.00kr 200.00

Nullstill
Produktnummer: I/A Kategorier: ,

Beskrivelse

WHEN IT DANCES


Hva kan en oppmerksom tilstedeværelse i våre dagligdagse gjøremål tilføre oss?

I denne forestillingen undersøker danser/koreograf Kyuja Bae og komponist/musiker Simen Korsmo Robertsen forholdet mellom spiritualitet og hverdagslige handlinger. Gjennom dans og musikk synliggjør de poesien i praktiske handlinger og deres potensielle spirituelle kvalitet.

 

 

Kyuja Bae er tverrfaglig kunstner med base i Norge, opprinnelig fra Sør-Korea. Hun jobber innen kunstfag som koreografi, dans, performancekunst, teater, skriving og installasjon.

Hun har en helhetlig tilnærming til dans, og ser på dansen som et poetisk og kreativt ritual i livet. Dans som en åndelig praksis. Hennes nylige kunstneriske arbeider kombinerer dans og meditasjon. For å forstå strømmen av energi i oss, og rundt oss. I mange år har hun arbeidet med Butoh-dans, kontaktimprovisasjon, yoga, meditasjon og helbredelse. Hun har en mastergrad i koreografi fra Kunsthøyskolen i Oslo. Hun studerte teater / skuespill / scenekunst / kreativ skriving i forskjellige institusjoner som Nordic Black Express i Oslo og Norwegian Theatre Academy i Fredrikstad og ved Korean National University of Arts, Seoul, Korea. Kyuja Bae er kunstnerisk leder for Kyuja Bae Company. Hun er koreograf og kunstner i Eye of Tree. Hun er også medlem av PAO (Performance Art i Oslo), Assitej Norge og kunstner og medarrangør av Butoh-Laboratorium i Oslo.

https://cargocollective.com/kyujabae

 

 

Simen Korsmo Robertsen er en norsk musiker, komponist og koreograf. Hans kunstneriske virke viser et konsentrert faglig fokus og en sensitivitet rettet mot bindeleddet mellom lydkunst, musikk og bevegelse.

«Jeg lar meg stadig begeistre over den overraskende kraftfulle skjønnheten i det uperfekte, forgjengelige og ufullstendige og hva møtet med disse uttrykkene kan gi. I denne forestillingen arbeider vi med skjøre lydbilder, noen ganger på grensen til intethet, men som allikevel rommer plass til noe annet. Selv lyder som ikke roper er generøse nok til å fortelle mye, om vi er villige til å lytte.» 

Arbeidene til Korsmo Robertsen er ofte relatert til stillhet og stillhetens mangefasetterte og samtidig universelle uttrykk.

Korsmo Robertsen er utdannet fra Norges musikkhøyskole og Kunsthøyskolen i Oslo som jazzpianist, musikkpedagog og koreograf. Han er medlem av Norsk Komponistforening og har blitt tildelt flere utmerkelser for sitt kunstneriske arbeid. Han jobber både internasjonalt og lokalt i Norge og er kjent som en interdisiplinær profil i det norske scenekunstfeltet.

www.simenkorsmorobertsen.com

 

 

Billetter kr. 200,- / 100,- u. 25 år

Gateparkering i området rundt, ingen parkering like utenfor Helhetssenteret.

Tilleggsinformasjon

Type billett

Ordinær, Under 25 år