News item image

Konsert med store kor og kammermusikk presentert av Kammler & Kammler

I Bragernes kirke fremfører vi europeisk kor- og instrumentalmusikk fra de siste 200 årene. Koret fra St. Hallvard videregående skole skal fremføre “Warning to the rich”, et engasjert verk av den svenske komponisten Thomas Jennefelt. Drammens unge cellist Mirjam Kammler spiller igjen med sine musikalske venner. Norges eldste oratoriekor, Cæciliaforeningen fra Oslo, gjester også i år med et a cappella-program, som nylig ble innspilt på CD. Sentralt i programmet står Rudolf Mauersbergers motett “Wie liegt die Stadt so wüst”, en tekst av Jeremia klagesanger: “Å, hvor ensom hun sitter, byen som var så folkerik. Alle portene I byen er øde. De hellige steiner ligger strødd på alle gatehjørner. Herren sendte ild fra det høye, den gikk meg gjennom marg og ben. …” Mauersberger skrev motetten etter bombeangrepene på Dresden 13./14.februar 1945. 13 gutter fra hans guttekor Dresdner Kreuzchor døde i disse angrepene, som flere titalls tusen andre mennesker, en av de vakreste byene i Europa, tilfluktssted for flere hundretusen krigsflyktninger, ble rasert.

Dagens dirigent ble selv medlem i dette koret og levde daglig med bildene av guttene foran seg. Bildene fra Dresden 1945 ligner bildene fra de store byene i dagens Syria, Libya, Afghanistan og Irak.

Hele uka

Lørdag 7. september

Lørdag 14. september

Mandag 16. september

Tirsdag 17. september

Fredag 20. september

Lørdag 21. september

Søndag 22. september

Kjøp billett