News item image

Simin Tander / Tord Gustavsen

Tord Gustavsen ga i januar 2016 ut et nytt album på ECM Records der han nytolker og utfordrer gamle norske salmer i en sufi-inspirert og fri dialog. Sammen med den afghansk-tyske sangeren Simin Tander og poeten B. Hamsaaya har han fått gjendiktet og transformert utvalgte salmetekster til det uutgrunnelig vakre språket pashto, som var morsmålet til Simins far. I tett dialog med de gamle salmene gjør de også frie improvisasjoner og originalkomposisjoner av Tord Gustavsen til sufi-poesi i engelsk gjendiktning. Alt integreres inn i et univers av ladet minimalisme og sterke melodier.

For første gang på album og scene bruker Tord nå også subtile elektroniske elementer i musikken – elementer som lager nye lag og teksturer under og rundt og inni det akustiske flygelet.

Velkommen til konsert i Fjell kirke, søndag 18. september kl. 19:00.

Hele uka

Lørdag 7. september

Lørdag 14. september

Mandag 16. september

Tirsdag 17. september

Fredag 20. september

Lørdag 21. september

Søndag 22. september

Kjøp billett