News item image

The Sacred Globuss

Drammen Sacred Music Festival organiserer i år en turnébuss som kjører rundt i hele Drammen kommune med sine pop-up konserter dagene 21.-23. september. 4 musikere i verdensklasse presenterer er en blanding av forskjellig kulturuttrykk fra Midtøsten, Amazonas og Afrika.

Kilema er en mester på å spille de tradisjonelle instrumentene Marovany, Kabosy og Katsà, og det er gjennom dem at han bærer med seg den magiske, rytmiske sjelen av Madagaskar hvor enn han går. Kilema er for tiden bo satt i Encinarejo-Cordoba i Spania og turnerer rundt og sprer mye glede og kjærlighet med sin gledesfylte musikk.

Txai Fernando er en brasiliansk multi-instrumentalist og produsent av åndelig verdensmusikk, med et bredt repertoar av musikalske innflytelser. Txai er kjent for å spille en brasiliansk 10-strengers instrument kalt Viola Caipira

Fabiano Maia Sales, bedre kjent som Txana Bane Huni Kuin, er fra Novo Natal i Jordão-distriktet i Brasilianske Amazonas. Han er en musiker, healer og ledende historiker i Huni Kuin-tradisjoner -og kultur. Txana er sønn av Huni Kuin-høvding Sia Kaxinawá og er derfor godt kjent med sang, historier og arbeid med planter og medisiner fra regnskogen i Amazonas. Disse tradisjonene viderefører han bl. a gjennom sang og uttrykk og på den måten fungerer Txana Bane som en bru mellom den vestlige verden og Jordão; sprituelt, økologisk og politisk

Eduardo Agni ble født i 1966 i Sao Paulo, Brasil og er en innovativ gitarspiller og komponist. Agni er kjent for å ha utviklet en unik stil hvor man “hamrer” på strengene med begge hender.
Han er også kjent for utgi kritikerroste instrumental-utgivelser og musikkstilen Third Stream (så og si en blend av jazz og klassisk musikk). Alt dette med med en sterk innflytelse av minimalisme, brasiliansk folkemusikk og verdensmusikk.