News item image

Der Øst møter Vest med Sanskriti Shrestha

Sanskriti Shrestha blander asiatiske musikktradisjoner med vestlige musikkformer som jazz og elektronika – en opplevelse både i lydbilde og teknikk. Se intimkonserten med henne hjemme hos Thea og Arve i Marcus Thranes gate i Drammen.  

Sanskriti Shrestha (1990) er en Oslo-basert nepalesisk musiker som spiller tabla (trommer med røtter i Nord-Indisk musikktradisjon, red.anm.). Hun er en dyktig og anerkjent musiker som blant annet ble plukket ut av jazzkongen Bugge Wesseltoft til hans musikalske prosjekt New Concept of Jazz. Sanskriti komponerer egen musikk og spiller solo konserter, og har spilt med en rekke band, blant annet Avatar, Moksha og Bansal Band. 

Der Østen møter Vesten

Sanskriti kommer fra en familie av profesjonelle musikere, og har siden ung alder brakt tablatradisjonen fra sin nepalesiske og asiatiske musikalske bakgrunn sammen med vestlige musikkformer som jazz og elektronisk musikk. Hun har turnert i Europa, Asia og Australia, og nå er hun klar for Drammen!

Å spille tabla innebærer en svært avansert teknikk der man bruker håndflate og fingre for å lage lyd på de ulike delene av trommene. Å se Sanskriti spille er derfor en opplevelse både når det gjelder lydbilde og det visuelle.

Se og hør en smakebit på Sanskriti Shresthas musikk, her i jam-session med Bugge Wesseltoft under Melafestivalen i Oslo. 

Skaff deg billett til konserten

Vertskap for konserten er Thea og Arve, som åpner hjemmet sitt for artist og publikum. De har begge jobbet i kultursektoren i Drammen i flere år. 

Se nøyaktig adresse for konserten og kjøp billett her. NB! Det er begrenset antall plasser.