News item image

Portåsen møter Finnskogen og Hans Børli

Sjekk dette Kinderegget: Portåsen er rammen. Hans Børli har skrevet tekstene. Musikken er laget av Sinikka Langeland som også fremfører den sammen med et toppet lag.

 

Prosjektet heter egentlig «Starflowers» og handler i bunn og grunn om Sinikka Langelands livslange forhold til Hans Børlis tekster.

Livslangt forhold

Hun var bare 17 år da hun tonesatte et dikt av Børli for første gang. Siden har finnskogmannen og lyrikeren fulgt henne – fra debutplata og til hun fikk sitt internasjonale gjennombrudd på det prestisjetunge plateselskapet ECM – med nettopp «Starflowers». Den var produsert av legendariske Manfred Eicher – og spilt inn i Rainbow Studio av like legendariske Jan Erik Kongshaug.

Sinikka Langeland er sanger, kveder og kantele-spiller. Og hun har satt varige spor etter seg. Med kunst dypt forankret i Finnskogens rike tradisjoner, har hun vært en kulturbærer og formidler i en egen klasse.

Blir ikke bedre

«Vi kan ikke tenke oss noe bedre sted for denne konserten enn nettopp Portåsen i Mjøndalen», sier daglig leder i Drammen Sacred, Reidun Svabø.

«Rammen rundt konserten er perfekt. Her er vi i Wildenveys rike, i et sjeldent vakkert kulturlandskap, og så får vi Langeland og Børli på toppen av det hele. Bedre blir det ikke».

Urgammelt og nytt

Og Langeland kommer ikke alene til Portåsen lørdag 25.september kl.19. Med seg har hun et stjernelag bestående av  Trygve Seim, Arve Henriksen, Anders Jormin og Markku Ounaskari, samt Sven Persson på lyd . Førstnevnte er godt kjent for festivalens publikum etter en strålende konsert på nettopp Portåsen i fjor.

«Naturen er den samme selv om tidene og vi forandrer oss. Det er noe urgammelt i oss samtidig lever vi i det nye, sa Langeland da «Starflowers kom ut. Det var i anledning 100 års-markeringen for Hans Børlis fødsel.

Men ordene gjelder fortsatt og det finnes knapt et bedre sted enn Portåsen å levendegjøre dem.

Konserten er  lørdag 25.9. kl. 19.00. Billetter finner du her..

Trygve Seim kommer sammen med Sinikka Langeland (Foto: Bjørn Olav Nordahl)

 

 

 

 

 

.

 

Hele uka

Lørdag 7. september

Lørdag 14. september

Søndag 15. september

Mandag 16. september

Tirsdag 17. september

Fredag 20. september

Lørdag 21. september

Søndag 22. september

Kjøp billett