News item image

To varige gaver

Arzanne De Vitre er 40 år. Lærer og dialogentusiast.

(Foto: Nina Holtan)

Arzannes tekst:

Da jeg var 16 år gammel og skulle forlate redet for første gang for å studere, håndskrev min mor en bok til meg med livsvisdom hun tenkte jeg kunne ha på veien. På bokas første side skrev min far dette sitatet av Goethe: «Det er to varige gaver vi kan gi barna våre. Den ene er røtter, den andre, vinger». Det er mine røtter—der jeg henter næring og kan hvile i kjærlighet—som har gitt meg mine vinger.

Original tekst (engelsk)

When I was 16 and ready to leave home to study away for the first time, my mum hand-wrote a book of wisdom for me that has guided my path ever since. The first page of the book is inscribed by my father, with this quote from Goethe: «There are only two lasting bequests we can hope to give our children. One of them is roots, the other, wings». My roots—where I find nourishment and can rest in love—have given me my wings.

Hør samtalen med Arzanne og Ivar Flaten i podkasten Ypsilonsamtaler.

Røtter er tema for Drammen Sacred Music Festival 2021. Se alle bidragene til røtterprosjektet her.

Hele uka

Lørdag 7. september

Lørdag 14. september

Søndag 15. september

Mandag 16. september

Tirsdag 17. september

Fredag 20. september

Lørdag 21. september

Søndag 22. september

Kjøp billett