News item image

Stjernelag med stjerneprogram

Rått, humoristisk, ofte vakkert og meditativt. Slik karakteriserer Sinikka Langeland konserten på Portåsen denne helga.

 

«Musikerne kommer virkelig langveis fra», forteller Sinikka før lørdagens konsert på legendariske Portåsen i Mjøndalen, altså midt i Herman Wildenveys eget rike.

Med seg har hun et stjernelag av musikere: Trygve Seim på saksofoner, Arve Henriksen på trompet, Anders Jormin på bass og  Markku Ounaskari på trommer.

Kvaliteten løftes ytterligere av at lydguru Sven Persson sitter bak miksebordet.

Lek og lyrikk

«De  spiller ut sine tolkninger av poesien i sine improvisasjoner og i vår lek med hverandre» forteller Sinikka  om bandet. Hun fronter det hele med vokal og kantele, det finske strengeinstrumentet som er hennes signaturlyd.

Og poesien, den er det Hans Børli som står for. Alt er henta fra utgivelsen «Starflowers »som var Sinikkas debut på det prestisjetunge plateselskapet ECM. En utgivelse som markerte 100 års jubileet for de dype skogers fremste lyriker. Nå samles hele bandet fra plata på nytt – på oppfordring fra Drammen Sacred.

Hele gjengen samla

«Det er veldig gøy og spennende siden det er første gang siden Børli-jubileet at vi treffes hele gjengen», sier Sinikka, som vant den høythengende Sibeliusprisen i 2012.

Og hun kunne ikke tenke seg bedre ramme rundt Børlis tekster og sin egne toner.

«Det er veldig spennende å komme til Wildenveys barndomshjem. Jeg har vært innom og sett den nydelige plassen, Portåsen. Håper mange finner veien».

Det håper vi også. Dette blir en unik opplevelse, med en fabelaktig innramming.

Korona-restriksjonene er nå opphevet og vi satser på å fylle låven på Portåsen. Det er fortsatt noen få ledige billetter igjen.

 

Sted: Portåsen, Portåsveien, Mjøndalen. Konserten er innendørs.

Tid: 25.september kl.19

Billetter: https://www.drammensacred.no/program/sinikka-langeland/

Hele uka

Lørdag 7. september

Lørdag 14. september

Søndag 15. september

Mandag 16. september

Tirsdag 17. september

Onsdag 18. september

Fredag 20. september

Lørdag 21. september

Søndag 22. september

Kjøp billett