News item image

Kan vi tro på fred?

Er tilgivelse mulig når hatet har fått råde i tiår etter tiår? Kan musikken hjelpe oss når alt er som svartest? Møt Tomm Kristiansen, Tord Gustavsen og Kyiv kammerkor.

Samtaleprogrammet «Ordet er dekket» er tilbake på Drammen Sacred og vi åpner med noen fantastiske gjester.

Utenkelig forsoning

Forfatter, journalist og foredragsholder Tomm Kristiansen var i to perioder NRKs mann i Afrika. Han fulgte fredsprosessen i Sør-Afrika tett og fikk tilgang på mange av de sentrale skikkelsene. Hva lærte han om tilgivelse i et land som hadde vært revet i to?

«Jeg har sett en forsoning som for oss er helt utenkelig. Tilgivelse. Nåde. Det må da være grenser? Nei, det er faktisk ikke det», sier Kristiansen.

Ekte trøst?

Påsken 2003 vil for alltid være risset inn i bevisstheten til den profilerte jazzpianisten Tord Gustavsen. Tre nære familiemedlemmer ble brutalt revet bort i en trafikkulykke. Et traume som han bærer med seg livet ut. Men hvordan kom han seg videre?

«Musikken fikk nok for meg både en dypere melankoli og en tydeligere trøst. Ekte trøst er aldri lettkjøpt. Man bearbeider katastrofer med alt man gjør. Jeg komponerer og spiller», forteller Gustavsen

Direkte fra krigen

Kyiv kammerkor kommer til Drammen Sacred så å si direkte fra krigen i Ukraina. De har sett fedre og brødre bli sendt ut til frontlinjene. Selv har de sunget mot og trøst inn i en hardt prøvet befolkning. Hvordan klarer de de når verden rundt dem raser og fremtiden er fullstendig overskyet?

Møt medlemmer fra korat sammen med Gustavsen og Kristiansen på  «Ordet er dekket», samtaleprogrammet der vi tar oss tid til å snakke skikkelig om tingene.

Vi starter søndag  18.september kl.15
Sted: Spor X, Dr. Hansteinsgate 13 på Strømsø i Drammen (ikke langt fra jernbanestasjonen)
Det er gratis entré og det blir enkel servering.

Hele uka

Lørdag 16. september

Søndag 17. september

Mandag 18. september

Tirsdag 19. september

Ondsag 20. september

Torsdag 21. september

Fredag 22. september

Lørdag 23. september

Søndag 24. september

Kjøp billett