News item image

Bestemors salmer kommer tilbake

Det er femten år siden konserten «Elise» så dagens lys. Nå er to av Norges fremste jazzmusikere tilbake med bestemors salmer i ny drakt.

«Det er bare å glede seg. En fantastisk mulighet. Tenk at det har gått femten år», sier Ivar Flaten.

Bestemors nynning

For det var den tidligere sognepresten i Fjell kirke som hadde ideen og som i 2007 bestilte konseptet «Elise». Utgangspunktet for bestillingen var minnene om hans egen bestemor Elise som gikk rundt på gården på Oppdal mens hun nynnet og sang haugianske salmer til kjente folketoner. Hvem kunne utfordres til å ta opp arven?

Det blir i familien

Veien var ikke så lang. Om han ikke er sin brors vokter, så er Flaten i alle fall en som utfordrer. Ivars bror, Ingebrigt Håker Flaten, er en av Norges mest meritterte bassister. Han har en rekke priser og utmerkelser på peishylla, blant annet den høythengende Buddy-prisen. Og broren tok utfordringen på strak arm. Ingebrigt fikk igjen med seg den profilerte saksofonisten Håkon Kornstad. Sammen lagde de sine versjoner av de gamle salmene. Den opprinnelige konserten i Fjell kirke i Drammen ble til flere. Og da produsenten Andreas Runesson i Compuctio møtte Ingebrigt i Stockholm, ble det gjort avtale om innspilling. Den fant sted på  Nya Slottet i Bjärka Säby ved Linköping i 2008.

Et sjeldent møte

«Jeg tenkte at nå var det på tide å børste støv av prosjektet igjen», sier Ivar Flaten.

Han er en av grunnleggerne av Drammen Sacred og leder programrådet som har snekret sammen årets festivalinnhold.

«Elise revisited er et sjeldent møte mellom et frijazz-uttrykk og religiøse folketoner», sier Ivar. Han har snakket med Ingebrigt om prosjektet i podkasten Ypsilonsamtaler. Episoden ble publisert 1. september og du kan høre den her..

Velkommen til Galleri Athene som danner en nydelig ramme rundt både gammelt og nytt, bokstavelig talt.

Onsdag 21. september kl.19. Adresse: Grønland 57, Drammen

Kjøp billetter her eller i døra.

Mens vi venter på de to flotte musikerne, kan du høre og se en liten smakebit av prosjektet her

 

Hele uka

Lørdag 7. september

Lørdag 14. september

Mandag 16. september

Tirsdag 17. september

Fredag 20. september

Lørdag 21. september

Søndag 22. september

Kjøp billett