News item image

Velkommen til åpningsseremoni og åpningskonsert for årets festival!

Det er klart for den 14.utgaven av Drammen Sacred! Klokka 15 i dag kommer fylkesordfører Roger Ryberg med kjede om halsen og gode ord på innerlomma. Han skal åpne festivalen sammen med flotte artister, og vi skal tenne håp både for festivalen og for byen. For årets festival bærer nemlig undertittelen «Håp».

 

«Vi kan ikke gi slipp på håpet. Det må løftes fram, dyrkes og finpusses i alle varianter, fasonger og uttrykksformer», sier styreleder for Drammen Sacred, Bjørn Olav Nordahl.

Han oppfordrer drammenserne til å stille mannsterke på Bragernes-siden av Ypsilon lørdag kl.15. Der vil den iranske musikeren og sangeren Marjan Vahdat åpne det hele. Deretter vandrer alle i prosesjon over gangbrua. Underveis senker vi et stort anker ut i Drammenselva som symbol på håpet.

Det er hjelp å få

«Noen ganger er det for mye forlangt av folk at de skal håpe når alt synes håpløst. Men det er hjelp å få.  Kunst og kultur kan gi oss glimt av håp vi ellers ikke får øye på. Årets program gir oss akkurat den hjelpen vi trenger», sier Bjørn Olav. Og peker på at det ikke er tilfeldige at duoen HÅP skal spille når programmet fortsetter på Papirbredden, foran inngangen til Drammensbiblioteket.

Gåsehudfaktor

Etter åpningsseremonien er det klart for åpningskonsert kl.19.30 på studioscenen i Drammens Teater.

Da har vi gleden av å by på Sara Correia som omtales som «den store fadosensasjonen». Fado er en folkelig, portugisisk sangtradisjon ofte utviklet i de fattigere lagene av befolkningen. Sara Correia synger med en lidenskap og innlevelse du sjelden får oppleve. Noe som har gjort henne til en glitrende artist og en fabelaktig veiviser på reisen gjennom denne rike musikktradisjonen. Vi garanterer gåsehud!