News item image

Søndag med stor S

S for Søndag. For Sacred. For Sensasjonelt dyktige artister.

Etter en fantastisk åpningskonsert lørdag, topper vi helga med to fantastiske begivenheter i Strømsø kirke i løpet av søndagen. Og det er egentlig ingen grunn til å velge den ene fremfor den andre. Ta med deg begge.

Det begynner kl.15 i Strømsø kirke med det som sannsynligvis er det største koret som har besøkt kirka på en stund. Oslo Oratoriekor har så mye som 180 aktive medlemmer. Over 100 av dem kommer til Drammen når de skal fremføre Gabriel Faurés requiem. De har med seg solister og sangere fra Sølvguttene. Og det er ikke tilfeldig.

Masse håp og lys

Korets dirigent er Fredrik Otterstad. Han  dirigerer nettopp Sølvguttene. I tillegg er han Associate Professor ved Masterstudiet i kordireksjon på Universitetet i Agder. Hvor en av dagens solister, Henrik Sam Eyde, er hans student.

«Dette rekviemet av Fauré er rett og slett slående vakkert. Det er en unik musikalsk beretning om hvor mye håp og lys som finnes», sier Bina Karpisova. Til daglig er hun kantor i Frogner kirke i Lier og skal innta orgelkrakken under søndagens konsert på Drammen Sacred. I tillegg er hun med i festivalstyret og en viktig bidragsyter i programarbeidet.

En innertier

Vi har knapt fått trukket pusten etter korkonserten, før det braker løs igjen. Kl.20 er Solveig Slettahjell Quartet på plass i Strømsø kirke med sanger om håp.

Solveig Slettahjell har alltid sunget, og har gjennom årene befattet seg med et bredt utvalg sjangere, først og fremst jazz og jazzrelatert musikk, men også mye musikk fra singer/songwriter- tradisjonen. I tillegg er det nære forholdet til norske samler og amerikanske spirituals fra oppveksten fortsatt klart tilstedeværende i uttrykket hennes.

«Dette er rett og slett en innertier og står perfekt til årets festivalmotto som er HÅP», sier leder for festivalens programråd, Kristin Reitan.

En av de fremste

Det er ingen overdrivelse å si at Solveig Slettahjell har etablert seg som en av landets aller fremste i sin sjanger. Hun er dessuten aktuell  med en rykende fersk plateutgivelse som danner bunnplanken i kveldens konsert. Her blir det musikk av alt fra Edvard Grieg til Eva Dahlgren, Anne Grete Preus og en liten dose Prøysen. Konserten med Slettahjell & co. blir rett og slett en solid dose optimisme å ta med seg inn i høstmørket.  Noe vi alle trenger.

Det finnes fortsatt ledige billetter til korkonserten her.
Og til Solveig Slettahjell her