News item image

Samspill som gir håp

Kanskje den perfekte kombinasjonen? Maja Lundes setninger og Lisa Aisatos bilder. Nå kommer de til Drammen Sacred for å fortelle om samarbeid, vennskap og håp som skapes av både ord og penselsstreker. I tillegg byr vi på Tehus. Ikke hørt om det? Vi gir deg en innføring via byens egen poet, Fredrik Høyer og den fantastiske iranske sangeren Marjan Vahdat.

Maja Lunde er en av landets mest leste forfattere av bøker for voksne så vel som for barn og unge. Hun tok verden med storm med sin første voksenroman Bienes historie. Siden har hun fullført klimakvartetten sin med Blå, Przewalskis hest og Drømmen om et tre. Men hun samarbeider også med Lisa Aisato om en annen kvartett, nemlig en barnebokserie som følger de fire årstidene. Det har så langt ført til supersuksessene Snøsøsteren og Solvokteren. Nå har de to laget Vindmakeren som er rykende fersk fra trykkeriet.

Lisa Aisato har vokst fram til å bli allemannseie gjennom sine fantastiske bilder og illustrasjoner. Ikke minst gjennom boka «Livet illustrert» som treffer oss midt mellom øynene med sin gjenkjennelighet, lunhet og varme.

Håp for hvem?

Vi er utrolig glade for at duoen kommer til samtaleprogrammet «Ordet er dekket» på Drammensbiblioteket i dag kl.17. Her skal de selvsagt snakke om boka, men minst like mye om håp i en krevende verden. Håp for miljøet, naturen, barna våre, kort sagt livet i smått og stort. Men vi gir også rom for de vanskelige spørsmålene. For eksempel: Hvordan tar vi vare på barn som har opplevd krig? Vi kan love en nydelig prat, men også fremvisning av noen fantastiske bilder.

Te, tvil og tro – og poesi

Deretter er det bare å flytte seg noen meter til Galleri Athene hvor vi inviterer til Tehus kl 19.30. Ukjent, sier du?

Tehus henter sin inspirasjon fra østlig Tehus-tradisjon, hvor små og store temaer diskuteres livlig over et glass te. Her blir det en spennende kultur- og religionsdialogisk kveld med  musiker Marjan Vahdat, Drammens egen Fredrik Høyer og tekstforfatter og produsent Erik Hillestad.

Vahdat fremfører musikk med persiske tekster, som igjen møter vestlige dikt av både ny og gammel dato, fremført av Høyer.

På hjemmebane

Fredrik Høyer er en norsk poet, forfatter og scenekunstner fra Drammen, bosatt i Oslo, mest kjent for selv å opptre med sine tekster på ulike scener og på fjernsyn og radio.  Med en fascinasjon for rap og hip-hop og jazzlyrikk blander han ofte punchlines og oppfinnsomme rim med humor og lekenhet, i muntlige gatedikt som blander performance og litteratur.

Håpets kraft

Den iranske sangerinnen Marjan Vahdat har i en årrekke vært en av de fremste eksponentene av iransk musikk til et bredt internasjonalt publikum. Hun lever i eksil i USA, men turnerer jevnlig i Europa og har sterke bånd til Norge gjennom flere utgivelser på Kirkelig Kulturverksted. Under ledelse av plateselskapets leder  Erik Hillestad får vi alle være med i samtalen om håpets natur, kraft og poetiske mulighet!

Film fra mesteren

Og så runder vi av kvelden med den fantastiske iranske filmen No Bears i samarbeid med Drammen Filmklubb. Dette er en modig og hjertevarm film fra mesterregissøren Jafar Panahi. Velkommen til Union Scene kl.21.