News item image

HÅP i Wildenveys rike

Portåsen i Mjøndalen er den perfekte rammen rundt kveldens konsert som innholder både poesi og musikk. Vi tror Herman Wildenvey ville nikket anerkjennende til valget av duoen HÅP.

HÅP består av visepopsangeren Hoanna (Anna Holand) og poeten Poesimedisin (Åsmund Seip).
Og når det er hjemmet til bygdas store sønn er ramme om arrangementet, da kan det ikke bli annet enn håpefullt og riktig!

Bedre vekstvilkår

På åpningen av festivalen fremførte HÅP  en nyskrevet låt som tar utgangspunkt i årets motto, altså HÅP. Sangen er skrevet interaktivt i samarbeid med folk som har meldt inn sine håp på sosiale medier. Den blir garantert også fremført under kveldens konsert. Hør bare hva duoen selv sier om dette lille, men utrolig sterke ordet:

Håp er ikke bare noe vi enkeltmennesker klamrer oss til når det stormer som verst, det er også et ansvar vi som flokk har for å så, vanne, dyrke og dele med hverandre. Vi tror vår psykiske helse blir bedre, ja, til og med hele verden blir bedre, når håpet får større plass og bedre vekstvilkår enn det har i dag.

God nok

Hoanna er ho Anna fra Engeløya i Nordland. I den nordlige delen av landet er hun kjent innen kulturlivet både gjennom å turnere med musikalske forestillinger om psykisk helse og som initiativtaker til God Nok-festivalen i Steigen. For sitt innovative kulturelle engasjement ble hun i 2016 sammen med sin søster nominert til Årets Nordlending. Med gitar og egne låter står hun nå på scenen som singer-songwriter med en fresh, ekte og visepop-aktig vibe.

Det henger sammen

Åsmund Seip (f. 1981) er poet, gründer og filmskaper. Hans tredje diktsamling, HER – eller kunsten å huske hvem jeg er, kom i 2019, og i november 2021 ble den fjerde lansert: Det er dette som er bålet. I dikt og på scenen søker Åsmund Seip å utforske forholdet vi mennesker har til oss selv, til hverandre og til naturen – og hvordan de tre henger sammen. Diktene strekker seg fra det nære og sårbare i hverdagskaoset til den evige, store stillheten.

Siste servering

 

 

Kvelden byr dessuten på siste bordsetting av «Ordet er dekket», festivalens samtaleprogram. Vi stiller det krevende spørsmålet «Kan Putin møtes med raushet?». De som skal svare, er forfatter og foredragsholder Kathrine Aspaas og ass.generalsekretær i Helsingforskomiteen, Gunnar Ekeløve-Slydal.  Velkommen til Drammensbiblioteket kl.17

 

Hele uka

Lørdag 7. september

Lørdag 14. september

Søndag 15. september

Mandag 16. september

Tirsdag 17. september

Onsdag 18. september

Fredag 20. september

Lørdag 21. september

Søndag 22. september

Kjøp billett