News item image

To trioer til trøst

Et vennlig klapp på skulderen før høstmørket biter seg fast for alvor. Konserten med Mats Eilertsen Trio og Trio Mediaeval blir av det magiske og livgivende slaget.

Konserten »Memorabilia» ble opprinnelig spesialskrevet i 2016 for Trondheim JazzFestival. Nå er vi utrolig glade for at den har funnet veien til Drammen og markerer avslutningen på årets festival. For når en av landets fineste pianotrioer setter vokalensemblet Trio Mediaeval stevne i Strømsø kirke, blir det garantert gåsehud.

Begeistring over hele planeten

Trio Mediaeval har eksistert siden 1997 og har gitt ut en rekke kritikerroste album på det tyske prestisjeselskapet ECM. Vokalgruppa har vakt begeistring over hele planeten. Fordi den frembringer helt unike kombinasjoner av klanger. De tre fagre røstene beveger seg i hele spennet fra middelaldermusikk til nyskrevet materiale.

Og Mats Eilertsen Trio?

Pianotrioar finst i hopetal. Få er så unike som denne.

Lars Mossafinn i Dag og Tid

Mats Eilertsen gleder seg veldig til triomøtet i Drammen. Han har allerede vært og prøvespilt byens storstue for å sjekke lydforholdene. Hør hva han sier om konserten:

«Memorabilia» er altså en slags minnenes messe. Verket er basert på tradisjonelle messe-tekstledd, og tekster av forfatteren Tor Ulven, samt rene instrumentale partier.

Det blir et blikk på livet og mysteriene.

Mats Eilertsen

Original bildebruk

Det handler om tro. Og tvil. Tid. Løsøre.

Hva samler vi opp og hva sitter vi egentlig igjen med av betydningsfulle minner, gjenstander, hendelser i løpet av et liv? Husker vi de samme ting og ser vi hendelser på samme måte?
Tor Ulvens var først og fremst lyriker, sterkt preget av en kretsing rundt temaer som død og forgjengelighet. Samtidig var han opptatt av selve livet og eksistensens magiske kvaliteter. Det er akkurat i dette skjæringspunktet at magien – og mystikken – oppstår.

Få er vel bedre egnet til å gi dette tonefølge enn de to trioene som gjester Drammen på søndag kl.19 i Strømsø kirke. Dette vil du ganske enkelt ikke gå glipp av.

Billetter bestiller du her:

https://www.drammensacred.no/program/mats-eilertsen-memorabilia/

Hele uka

Lørdag 7. september

Lørdag 14. september

Mandag 16. september

Tirsdag 17. september

Fredag 20. september

Lørdag 21. september

Søndag 22. september

Kjøp billett