News item image

Konsertserien Open Living Room

Open Living Room-serien kom inn i festivalprogrammet på fjorårets festival, og det med stor suksess. Det gir en helt spesiell opplevelse å komme til intimkonsert hjemme i stua til noen. Vi treffer på nye naboer og andre hyggelige Drammensere, som vi ellers kanskje ikke ville fått muligheten til å være på konsert sammen med.

Årets festival tilbyr hele fire slike intimkonserter. Samtlige konserter koster kr 200/100,- u. 25 år. Billetter kjøpes via lenkene nedenfor eller med Vipps/kort i døra. Vi håper du får med deg minst én av disse varierte og spennende artistene:

Mandag 16. september starter vi med en meditativ konsert med Radical Devotion, sammen med invitert gjest Tal Coleman.
Tid: 18:00
Adresse: Santi Yoga, Nedre Storgate 29, Drammen

Billetter kan kjøpes her

Lytt, hvil i en god atmosfære, eller syng med. Mantrasang har en meditativ oppløftende virkning og gir en god stillhet. Helt uten anstrengelser vil musikken kunne føre oss inn i fredfull klarhet. 

Siden 2008 har Radical Devotions musikk formidlet budskapet om vår iboende essens. Musikken er et verktøy for meditasjon og selvbevissthet. Radical Devotion har sitt unike sound og et sterkt energifelt oppstår under konsertene. Dette er ingen religion, ingen forbindelse til noen bestemt åndelig retning, men heller et åpent møte med seg selv i hjertet av sannhet. Med sikte på å berolige stresset i det moderne liv, bidra til helbredelse og støtte veien for ekspansjon av bevissthet og vekst. Dette kommuniseres gjennom mantraer, sanger og lydhelbredelse. 

Trond Erland Sigvartsen, sang og gitar
Linda Grahn, sang og harmonium

Radical Devotion har over 600000 views på youtube: https://www.youtube.com/user/RadicalDevotionRadical Devotion på facebook: https://www.facebook.com/MeditativeMu…
Mer om Radical Devotion: https://radicaldevotion.no/

Tirsdag 17. september står argentinsk/bolivianske Matamba hjemme i stua til Kim Holtan og Ann-Margritt Bekink.
Tid: 19:00
Adresse: Muusøya 6, Drammen

Billetter kan kjøpes her

Mannen med den store stemmen og mye viktig på hjertet spiller vanligvis innenfor sjangerne rap, reggae og hardcore med stort band på store scener over hele Sør-Amerika. Huskonserten hos Kim og Ann Magritt er en super anledning til å komme tett på Matamba og få lære ham litt nærmere å kjenne. Han har mye å formidle, gjerne både gjennom musikken og praten med publikum.

Den eksentriske, argentisk-fødte artisten Matamba, gjorde inntrykk verden over med sin alternative sound og stil allerede fra hans første album i 2008 “Estilo Dread”.
Oppveksten i “the hood” i Bolivia, har formet Matamba til den mannen han er idag. Lidenskapen for musikk startet i kirken, hvor han startet sitt første hardcore rockeband, K-Rux. I samme åndedrag satte han igang bevegelsen “La Raza” (rasen), som ble til en kulturell bevegelse til og med utover Bolivias grenser. Han fylte konsertsaler overalt, ikke med fans, men med søster og brødre som kollektivt ble en del av bevegelsen.
I 2016 besøkte han Norge for aller første gang, og satte sterke spor blant publikum, både i Drammen og i Bergen. I 2017 var han Drammen Sacred Music Festivals artist in residence. Dette er en LIVE artist verdt å oppleve!

Han ble nominert ambassadør for «Ricky Martin Foundation» i 2008 med kampanjen «Browse Protected» for økt bevissthet om menneskehandel, beskyttelse av barn og tenåringer, og har jobbet med kampanjer i kampen mot mobbing.

I Latin-Amerika er Matamba allerede et prisvinnende musikkikon, og har i de siste årene delt scene med band som Julian Marley, DMX, Capleton, Sizzla, Rihanna, The Black Eyed Peas, Marilyn Manson, Prodigy, Los Cafres, Faith No More og selvfølgelig med mange flotte latin- og afro-karibiske artister som The Wailers, Fidel Nadal, The Skatallites, Nonpalidece, NoTeVaAGustar, Dread Mar – I, Godwana, Calle 13, Los Fabulosos Cadillacs og Shakira.

Torsdag 19. september kommer en kjær, norsk artist, Marianne Antonsen hjem til Gunhilde Brun-Pedersen og Trond Helgerud.
Tid: 19:00
Adresse: Rugdeveien 27, Drammen

Billetter kan kjøpes her

Marianne Antonsen er kjent som dama med den soulpregede og mørke stemmen. Hun har gitt ut flere innspillinger på Kirkelig Kulturverksted. Var en av sangerne i Just4fun med Jan Groth og Hanne Krogh og har i mange år sunget for utsolgte hus på sine julekonserter i hjembyen Fredrikstad.

På denne unplugged konserten tar hun med seg husverten og pianisten Trond A. Helgerud, trommeslager Geir Øyvind Berge Helgerud og gitarist Dag Tofteng.

Marianne opptrådte offentlig allerede som tenåring. Sommeren 1990 ledet noen lokale forestillinger i Sarpsborg til dannelsen av kvartetten Just 4 Fun. Med denne gruppen spilte Antonsen inn to CD-er, hvorav den ene solgte til gullplate, og deltok også i Melodi Grand Prix. I 1992 utga hun sin første solo-CD, Pickin’ up the Spirit. I 1998 spilte hun inn en ny CD i Alabama og Mississippi i USA. Den fikk navnet Frame this Moment. Antonsen har også utgitt flere andre album og vært medlem i vokalgruppen Queen Bees.

Fredag 20. september blir det fullt band med Sufi flerkulturelt ensemble, hjemme hos Sukhvinder Singh Jhotti.
Tid: 19:00
Adresse: 4. Strøm Terrasse 18, Drammen

Billetter kan kjøpes her

Vi vil få høre kurdiske sanger fra Syria i vest til Iran i øst, jødisk inspirert musikk, indisk munnharpe fra Rajasthan, i tillegg til bulgarsk og norsk musikk, det siste på seljefløyte og munnharpe.

Initiativtaker til gruppen er Svein Westad, som allerede har hatt et mangeårig samarbeide med sanger og musiker Jan Ibro Khelil. Sammen med flere inviterte musikere lagde de i 2015 CD-en Sørgesanger for Syria for Etnisk Musikklubb. Den ble svært godt mottatt både her hjemme og i utlandet, og ble av det engelske musikktidsskriftet «Songlines» rangert som en av de ti beste flerkulturelle produksjoner det året! Siden den gang har gruppa vokst litt etter litt og teller i dag fem medlemmer:

Jan Khelil er fra Khobany i Syria. Han er utdannet som lærer, men har siden han var ung lært både musikk og sang av medlemmer i sin familie. Etter hvert ble han kjent også utover sitt lokalmiljø for sin spesielle sang, og han ble invitert som artist i brylluper og i større offentlige fester, som den årlige feiringen av Navroz, kurdisk
nyttår. Han er også en habil utøver på saz, langhalset lutt. Til Kongsberg kom han i 2012, og ble snart kjent med Svein Westad. De har hatt en lang rekke opptredener sammen.

Mohamad Ali er en musiker som i sitt hjemland Syria har musikkutdannelse både innen komposisjon, regi og ledelse. I tillegg til å være en dyktig perkusjonist, spiller han også diverse tangent-instrumenter.

Sirvan Abdollahi kommer fra det kurdiske området vest i Iran. Han har studert både gitar og fiolin i hjemlandet, og har deltatt på en rekke konserter i Iran og i Irak. Han er en utmerket vokalist og formidler sanger i stedlig kurdisk tradisjon, men også av persisk opprinnelse.

Konstantin Georgiev er fra Bulgaria, han er utdannet ved musikkuniversitetet i Plovdiv øst i landet. Han kom til Norge som arbeidssøkende for seks år siden, og har til i fjor livnært seg av forskjellige oppdrag som entertainer ved forskjellige anledninger – da med musikk som passet for dette. Men sitt hjerte har han i
folkemusikken, han er en virtuos på sin gadoulka, ei lita fele som er en viktig del av bulgarsk folkemusikk.

Svein Westad er først og fremst kjent som folkemusiker med munnharpe som hovedinstrument. På dette instrumentet behersker han de fleste sjangre innen musikk, fra indiske ragas til norske folkedanser. Han begynte for alvor å spille munnharpe sist på 1980 tallet, og har siden den gang deltatt på utallige kappleiker og konserter, de siste både i inn- og utland. Munnharpa har brakt han til eksotiske steder, som Kirgisistan, Jakutia, Japan og Indonesia og Nepal. Han har vært gjestelærer ett år i munnharpe ved Nepal Music Center i Katmandul. Svein kjenner godt til både rytmer og melodier innen musikk både fra Midt-Østen og fra Østen.